Juliga kladdkakemuffins
Igår var jag en sväng hos min systern och vi hade en trevlig dag med lite bak, lek med systersonen och en liten tur på stan i Linköping. Vi bakade bland annat efter ett av mina favorit kakrecept som är gott och enkelt, nämligen kladdkakemuffins. Vid bakningen igår gjorde vi dem lite juliga med kanel, valnötter och fina formar.
Foto: AnnaJanson
Juliga kladdkakemuffins 12-15st
Ungstemperatur: 200grader
100g smör (använder smörrapsolja ibland)
2ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 tsk kanel
2dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Valnötter till garnering
Ungstemperatur: 200grader
100g smör (använder smörrapsolja ibland)
2ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 tsk kanel
2dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Valnötter till garnering
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda sist i smöret. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Ska tillägga att dessa kakor oftast är godast ganska snart efter man tagit dem ur frysen =).
Kommentarer
/www.sarasjulmys.blogspot.com