Årets första hyacint

Årets första hyacint blommor hemma hos mig. Kanske på gränsen till tidigt, men ack så vackert. Har snöat in lite på rosa/cerise i år när det gäller hyacinter så de klassiskt vita kanske får ge lite vika som favorit i år. Rött och rosa kan vara riktigt snyggt ihop och jag tror att julen hemma hos mig kommer att vara ganska färgglad i år och rosa kommer nog bli ett färginslag, turkos ett annat. Vilka färger kommer din jul att gå i hemma hos dig?

Foto: AnnaJanson

Det går att hitta massa fint att sätta hyacinterna i nu till jul. Gamla fina kaffe- och tekoppar är perfekt! Den blå vita på bilden kommer från min mormors hem och blir därför extra fin i mina ögon.

Kommentarer

Mysigt, hör verkligen julen till.
Hyacintdoft är nog den doft som jag förknippar allra mest med julen faktiskt. För den börjar redan i början av december och håller sig rakt igenom.
Anna sa…
Håller med dig helt Lalolandet. Julstämningen ökar var gång jag går förbi hyacinten och känner doften =).
Therese sa…
Mmm, älskar hyacinter!
Myrmor sa…
ÅÅÅ va d e underbart med hyacinter blir snaart ett par stycken här hemma. Appropå färger t jul så blir d nog rött, grått o silver hos oss i år.
Åsa sa…
Hyacinter är ju jättevackra - och doften är fantastiskt, det är verkligen juldofternas juldoft!

Färgerna här i år kommer att vara klassiska, rött, guld, grönt och vitt. Förra året hade vi turkost och svart, så det varierar ju vad man känner för..
Therese sa…
Hi hi jag har EXAKT samma koppar x6 med fat som ajg fått av min mormor, de dricker vi varm choklad ur på julaftonsmorgonen <3 Å tack för recensionen av julmagasin, får nog ta å köpa lantlivs nr iaf... KRAM
anna sa…
Jag kunde inte heller låta bli att köpa en hyacint. Jag ställde den i sovrummet där värmen är avstängd, gjorde en sån där liten strut att ställa över men den växer ändå så det näst intill syns!
Fridolin sa…
Åh rosa/cerise/ turkost låter underbart tycker jag! Snyggt till rött med. Fast själv är jag närmast autistiskt lagd när det blir jul så jag kommer troligen hålla mig till vitt, rött och grönt. Men jag blev lite sugen på att förnya mig nu. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller