Julmarknader 2010

Dax att planera in årets julmarknader! Jag kommer i år mest att tipsa om julmarknader i mitt närområde eller de jag varit på förut. Klicka på namnet på marknaden för att komma vidare till mer information. Listan kommer att uppdateras allt eftersom, så kika gärna in här igen under hösten.

Falbygdens Julmarknad: Startar den 10 oktober och håller på fram till jul. På deras hemsida kan du hitta ett filmklipp från förra årets marknad.

Jul på Liseberg: Premiär 12 nov, se hemsida för mer info om vilka fler dagar och tider. Lite kommersiellt, men ändå alltid trevligt att gå där någon gång per år.

Jul på Tjolöholms slott: 17-21 nov. Var på deras julmarknad förra året och tyckte den var helt klart värd att åka på.

Jul på Vadstena Slott: 25-28nov. Nu när jag bor lite närmare kanske jag kommer dit i år!?

Gammaldags julmarknad på Torpa
: 27-28nov samt 4-5dec kl 11-17. Mysig historisk plats, omskriven i böckerna om Gårdarna runt sjön. Varför inte äta julbord på Hofsnäs i samband med besöket på Torpa Stenhus?


Kommentarer

oh, mysigt!
Jag hoppas kunna gå på Vadstenas i år.
Annars vill jag slå ett slag för att du åker till Gamla Linköpings (om du nu ändå åker till Vadstena....) den 27 & 28 nov, har dom. OCh sedan varje söndag (kanske även lördag) i december fram till jul.
Ska gå på Lisebergs jul, tycker den ger massa julkänsla och sen hoppas jag på att kunna åka till Vadstenas också.
Ekenäs slott har en mysig julmarknad! Rekomenderas! Tycker bättre om den än om Vadstenas.
johanna sa…
Julmarknader är verkligen underbart! :)
Underbart med julmarknader!! Jag ska försöka gå på fler i år. Förra året var jag på Tjolöholms (den är bäst!), Lisebergs, Julmarknaden i gamla stan (sthlm) och Vadstenas.. Vadstenas var en besvikelse... Inte alls så mycket... Fast miljön är otroligt vacker!
Anonym sa…
Vilken fin jul-blogg du ha. Får jag tipsa om en av landets mysigaste och bästa julmarknader? Marknaden är visserligen inte i ditt närområde, men å andra sidan ett trevligt weekend tips, med endast 5-6 tim tågresa från vår vackar huvudstad. www.jamtli.com

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller