De sista åren har jag och min man gjort mozartkulor vid varje jul. Choklad, nougat och mandelmassa i ljuvlig blandning - I LIKE IT! Vi tycker att det är ganska lätt att göra. Du behöver lika andel nougat, mandelmassa och mörkchoklad (ev lite mindre choklad), vi brukar köra på ca 250gr av vardera. Av detta får vi ut ca 50 kulor. Dela nougaten och mandelmassan i ca 50 delar vardera. Rulla nougaten lite så att de blir små bollar. Platta ut de små mandelmassa bitarna och vira en runt varje nougat kula. Dopa sedan i smält choklad. För att göra dem lite extra festliga kan man lägga dem i fina formar samt lägga en silverkula på.
jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar , så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper. Foto: AnnaJanson 1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen...
Kommentarer
Jag vart förresten så inspirerad av påsar du visade hur man kunde vika för ett tag sen. Min tejp tog slut så jag slog in majoriteten av våra klappa i sådana påsar av varierande storlek. Så TACK för tipset! :)
Det är så kul med fina julbloggar, som din! :)
Hoppas du får en mysig jul!