Julkalendrar

Jag har i år tre favoriter när det gäller paketjulkalendrar som har hamnat i min inspirationsmapp. Jag tror att alla tre kan man göra själv. Hade jag haft barn hade jag köpt kalendern på mitten bilden eller gjort en liknande själv.


1. Mini; Bild från Martha Steward. Material att göra själv: Tändsticksaskar, röttpapper, svart penna, önskad färg att måla granen. 2. Mellan; Bild: Maileg. Har inte sett denna underbara kalender någonstans i Sverige. Finns dock att köpa i Danmark. Material att göra själv; Vitt bakgrunds tyg, två pinnar att ha i över och nederkant. Massa snygga tygbitar, kanske undanstoppade stuvbitar? + någon hänganordning. 3. Stor; Bild: BoBedre (fanns med i deras julnummer -08). Material att göra själv: Tyg du vill ha. Öljetter att sätta fast i hörnerna och hänga upp samt av utklippta siffror, kanske zinksiffor?

Jag kan konstatera att årets Anna jultrend är nog granar, för saker med granar på verkar falla mig extra mycket i smaken i år. Är som tidigare sagt överförtjust i mina glöggmuggar med granar. Drömmer om en babushkagran från Russinet. Cult designs grafisk jul har granar...

Kommentarer

Mrs. b sa…
Hittade till din blogg häromdagen - tack för Gbg-tipsen! Visste inte att Svenskt Tenn hade återförsäljare inne i stan, det ska absolut kollas upp! :-)

Den högra kalendern gillar jag, minns den från tidningen. Jag gjorde en egen kalendervariant förra året, finns att skåda här:
http://mrsbandco.blogg.se/2008/november/kalenderpyssel.html
SaraOtto sa…
Hej. Jag är ute på en liten reklamturné bland mina jullänkar för att berätta om min julkalender för i år, "December på Nordpolen". Ta dig gärna en titt!

Jag gillar den vänstra kalendern, den ser så mysigt hemgjord ut :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller