Julblommor och IKEA nyheter

Har varit en sväng till IKEA och Plantagen idag. Fina julblommor till kalas på söndag fick följa med hem samt tre efter längtade saker från IKEA. Efter att ha sett IKEA PS Fjällbjörk, en vit porslinskåsa i en annan blogg blev jag sugen att införskaffa en sådan och nu står en på min fönster bräda. Perfekt liten blomkruka, lagom stor till en hyacint i dessa tider.

Foto: AnnaJanson

Har angett två datum fel i tidigare blogginlägg. NK:s julskyltning avtäcktes igår och inte på söndag som jag skrivit tidigare. Julmarknad på Stora Holms Säteri är söndagen den 6 december och inte den 5 december som jag skrivit. Hoppas att jag inte rört till i några planering för någon...

Kommentarer

mariaemb. sa…
Tack! Jo hyacinter kan man inte få för mycket av och jag älskar upplägget på fatet som du visar till höger!!

Hötorget är väldigt bra! Köpte mina hyacinter där för 10kr st och det bästa är att man kan förmodligen pruta ner dem om man kommer dig innan stägning.

Upptäckte just din tävling. Den ska jag genast anmäla mig i!

Ha en fin vecka!
Kram Maria
Liselotte sa…
Hej. Hur planterade du hyacinten? Jag är kass på blommor men skulle vilja försöka mig på en julgrupp.. Jord, lecakulor eller vad ska man använda?

Rolig blogg i allafall..

Tack!

Må väl!

/Liselotte
Anna sa…
Hyacinten på bilden är en snabb plantering, dvs bort med lite rötter och jord och lite mossa ovanpå. Jag tycker om när hyacinten är knubbig och brukar därför sällan vattna dem speciellt mycket. Ska man vattna ska man vattna bredvid själva löken och vid plantering i jord bör man ha ungefär hälften av löken över jordnivån. Bilden i höger kolumen i bloggen har jag tagit bort all jord och alla rötter, virrat mossa runt löken och sedan en tunn färg ståltråd som håller mossan på plats. Dvs har aldrig vattnat dem, men de blommar ändå. Vill man vattna hyacinter med mossa runt sprutar man lite vatten på mossan med en sprejflaska. Hyacinter går även att ha i hyacint glas, ta bort all jord och ha rötterna i vatten. Det går att göra mycket med hyacinter, bara fantasin som sätter stopp.
Liselotte sa…
Tack så jätte mycket för tipsen! Det gillar vi! Imorgon åker de gröna fingrarna på : )

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller