Första Advent

Idag är det första Advent. Advent härstammar från latinets Adventus Domini som betyder Herrens ankomst. En väntan på ett Jesus ska komma. Jag tycker om att gå till kyrkan första advent och höra välkända bibeltexter samt sjunga fina adventspsalmer. Tyvärr hann jag inte det idag då det vart julkalas hela dagen lång, men det är också mycket trevligt med kalas!

Foto: AnnaJanson

Idag i svenskakyrkan läses dessa kända bibeltexter;

Sakarja 9:9-10
Ropa ut din glädje, dotter Sion, jubla, dotter Jerusalem! Se din konung kommer till dig. Rättfärdig är han, segern är honom given. I ringhet kommer han, ridande på en åsna, på en ung åsnehingst. Jag skall förinta alla stridsvagnar i Efraim, alla hästar i jerusalem. Krigets vapen skall förintas. Han skall förkunna fred för folken, och hans välde skall nå från hav till hav, från floden till världens ände.

Matteusevangeliet 21:1-9
När Jesus och hans lärjungar närmade sig jerusalem och kom till Belfrage vid olivberget skickade jesus i väg två lärjungar och sade till dem: "Gå bort till byn där framme, så hittar ni genast ett åsnesto som står bundet med ett föl bredvid sig. Ta dem och led hit dem. Om någon säger något skall ni svara: Herren behöver dem, men han skall strax skicka tillbaka dem". Detta hände för att det som sagts genom profeterna skulle uppfyllas: Säg till dotter Sion: Se, din konung kommer till dig, ödmjuk och ridande på en åsna och på ett föl, ett lastdjursföl. Lärjungarna gick bort och gjorde som Jesus hade sagt åt dem. De hämtade åsnan och fölet och lade sina mantlar på dem, och han satt sig upp. Många i folkmassan bredde ut sina mantlar på vägen, andra skar kvistar från träden och strödde dem på vägen. Och folket, både de som gick före och de som följde efter ropade: "Hosianna Davids son! Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden!".

Kommentarer

Jättevacker ljusstake!

kram

Populära inlägg