En julsaga

Jag var och såg på En julsaga igår. Disneys nya tolkning av Charles Dickens A Christmas Carol. Den hade premiär igår och egentligen hade jag tänkt att vänta lite med att se den, men efter att ha tittat i almanackan framåt så blev det igår.

Min bild av A Christmas Carol kommer mest från de lite mer rosensöta tecknade varianterna. Jag hade nog förväntningar om julkänsla filmen igenom, men tji fick jag. Julkänslan infann sig först den allra sista biten av filmen (de flesta förstår nog när) och då var den riktigt julmysig! Innan det var det stundtals lite råare, men det är ju egentligen en del av Dickens berättelse. Jag såg 3D varianten (vilket jag förstod exakt när jag kom in på bion =) ). Först blev jag lite besviken när jag insåg att det var 3D, men det blev bättre och bättre. En effekt som var väldigt bra med 3D var ex när det snöade, det kändes verkligen som om det inte bara snöade på bioskärmen. Flera scener kan jag tänka mig är mer effekt fulla och se på 3D.

Vad tycker jag som helhet nu då? Jo, filmen är heltklart sevärd, jag tycker den var bra! Dock inte en film om du är ute efter en mysig julfilm, då finns det andra bättre filmer. Ev tror jag att den kan ge mer julkänsla om man ser den närmare jul. Budskapet är som vanligt bra och effekterna i filmen är nya och spännande. Sen var det även en upplevelse att uppleva 3D igen, senast var väl sådär 10år sedan på Liseberg.

Bild: www.bio.nu

Kommentarer

Julswappen sa…
Den vill jag absolut se. :)
Ska försöka ta med mig mina barn på den någon dag... men väntar liiiite till. :)

Kramis
M I N D I - julswappen :)
Ulrika sa…
Vi hade tänkt att se den idag med våra barn 8 och 5 år men förstod att den nog riktade sig till större barn och fick välja en annan.
Men, får väl se den då den kommer ut på dvd ist..
Jag är supertaggad!
Som litteraturvetare och litteraturnörd så är jag ett stoooort Charles Dickens-fan.
A chrismas Carol har jag läst varje december sen jag var 13 år och jag tröttnar verkligen aldrig på den. Sen finns det såklart bra och sämre versioner av den, rent filmiskt.
Men det ska bli spännande att se den här som har en helt ny animeringsteknik och sen ska det bli kul att se den i 3D. Bra att de verkar ha behållt det lite råare i historien... nu blir jag mer sugen =)
Anna sa…
Ulrika >> Gör du helt rätt i! För jag kan tänka mig att barn tycker att filmen är lite läskig.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller