Nötchokladhjärtan
Hitta en ny juligare variant av goda nötchokladrutor i Hus och hem förra året. Inget nytt i smeten (samma recept som i sju sorters kakor), men de var formade/utstansade som hjärtan vilket gör kakorna lite mer juliga.
Nöthjärtan
1 1/4dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 1/2 dl (100g) hasselnötter eller sötmandel.
1 1/4dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 1/2 dl (100g) hasselnötter eller sötmandel.
Blanda mjölet med bakpulvret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, kakao och vaniljsocker (sikta i torrvarorna för att slippa klumpar). Rör i mjölblandningen. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt som är ca 25x35cm. Strö över grovt hackade nötter eller mandlar.
Grädda ca15min mitt i ugnen. Använd ett pepparkakshjärtmått för att stansa ut hjärtan. Kantbitar är perfekt att smula ner, frysa in och sedan ha på glassen!
Kommentarer