Julsallader
Foto: AnnaJanson
Legymsallad (räckte till 10 pers samt blev över); En glasburk ärtor, 4-5 kokta morötter, 1 äpple, inlagd gurka efter hur mycket smak man vill ha. Grädde samt majonäs för att få ihop det till en rör, behövs ganska lite. Morötter, äpple och gurka hackas/skärs till små bitar och blandas med ärtor, majonäs och grädde.
Rödkålssallad med apelsin och russin; Rödkål, russin och apelsin i önskad mängd. Strimla rödkål och lägg i en bunke. Klipp apelsinklyftor över bunken så att saften blir som en dressing/marinad till salladen. Blanda i russin och salladen är klar. Kan med fördel göras upp till ett dygn före intag då rödkålen tar åt sig av apelsinsaften och salladen blir saftigare.
Annas juligasallad; Romansallad eller annan grön god sallad, äpple (gärna av sorten Marianne), valnötter, gurka och granatäpple. Dressing: 2 msk flytande honung, 3 msk rödvins vinäger och 1/2 dl olivolja.
Kommentarer