Apelsin- och pepparkakscheesecake
Idag har det vart fullt hus (lägenhet), nästan iaf. Föräldrar, svärföräldrar och makens bror har varit på besök och de bjöds bland annat på Apelsin- och peppearkakscheesecake. Hade aldrig bakat den tidigare så det var med lite nervositet den ställdes fram, men kan ni i efterhand meddela att den var riktigt julig och god!
INGREDIENSER 8-10 port;
BOTTEN
100 g margarin eller smör
30 pepparkakor
FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
Tillagningstid: Över 20 min. Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.
INGREDIENSER 8-10 port;
BOTTEN
100 g margarin eller smör
30 pepparkakor
FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
Tillagningstid: Över 20 min. Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.
Källa bild + recept: www.ica.se
Kommentarer
Vad kul att jag hittade denna sida...
Kommer gärna tillbaka!!!
Kram Jes
http://
vitavillavila.blogspot.com