Julmarknader

Jag tycker det är mysigt att gå omkring på julmarknader, kanske inte alltid att köpa massor, utan bara njuta av julstämningen på marknaderna. Snart är det flera julmarknader runt om i Sverige. I Göteborgs området är det bland annat följande julmarknader;

Jul på Liseberg öppnar den 16nov och har final den 23 december. Där har de julmarknad och mycket annat för att komma i julstämning (program hittas på www.liseberg.se). Jag ska dit på söndag, en kort rapport kommer nog senare om det.

Tjolöholmsslott 22-25 november 2007
Julmarknaden på Tjolöholm är en uppskattad tradition och lockar varje år tusentals besökare. Under fyra dagar är det möjligt att se några av Sveriges främsta hantverkare ställa ut och försälja sina alster av skiftande slag. I det vackra sekelskiftesslottet är paradrummen julpyntade och på hela godset råder julstämning.


Kronhusbodarna i Göteborg; Vid det gamla hantverkskvarteret Kronhusbodarna, pågår julmarknad i det gamla Kronhuset den 2 - 16 december kl 11-16. (ej måndagar). Byggnaden är juldekorerad och doften av glögg, granris och brända mandlar omsluter de gammaldags klädda försäljarna.

Gunneboslott 23-25 november; Traditionellt hantverk och närproducerad och ekologisk mat. Gunnebo säljer sitt eget bröd och trädgården bidrar med kransar och julgrupper.

Haga i Göteborg där förvandlas Haga Nygata till mysig julmarknad de tre första helgerna i december kl 10-16 både lördagoch söndag.

Det brukar även vara lite julmarknad inne på Nordstan i december.

Jag hoppas kunna gå på några av dessa, får se senare hur många..

Vill du vet mer om julmarknader, julbord, julshower i Västsverige (finns även en länk till julstaden Göteborg där) gå in på;
http://www.vastsverige.com/templates/default____3421.aspx

Kommentarer

Anonym sa…
Tofta Marknad är närmare än Tjölöholm.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller